5 sfaturi financiare

5 sfaturi financiare pentru cheltuielile imprevizibile

Cheltuielile imprevizibile apar când te aștepți mai puțin. Poate că ți s-a stricat frigiderul și trebuie să faci urgent rost de bani pentru unul nou. Sau poate e necesar să-ți faci niște analize amănunțite care nu mai suportă amânare și e nevoie să mergi la privat, unde costă destul de mult. Toate aceste situații sunt stresante și te destabilizează din punct de vedere financiar. Există însă soluții pentru a le face față. În acest articol vei găsi 5 sfaturi financiare care să te ajute să depășești cu bine momentele în care apar cheltuieli neprevăzute.

1. Analizează-ți venitul și compară-l cu cheltuielile

Când știi că pe data de 15 a fiecărei luni îți intră salariul și ai de plătit rate, chirie, facturi, îți poți face un plan de care să te ții. Problema apare atunci când te confrunți cu diverse cheltuieli pe care nu le-ai luat în considerare și pe care n-ai cum să le amâni.

Primul sfat financiar pentru a reuși să le faci față este să-ți analizezi veniturile și să le compari cu cheltuielile tale lunare. Vezi cât și de unde poți tăia astfel încât să devii mai chibzuit.

Ca să-ți poți gestiona inteligent și eficient banii, trebuie să-ți cunoști foarte bine cheltuielile. Dacă te-ar întreba cineva acum pe ce ai dat un sfert sau jumătate din salariu, ești sigur că ai ști să răspunzi până la ultimul leu? Probabil că nu. Observă și stabilește care sunt plățile inutile pe care le faci, cum ar fi un abonament pentru niște servicii pe care nu le folosești sau cantități mari de alimente pe care le cumperi și care ajung la gunoi. Această conștientizare te va ajuta să faci față mai ușor momentelor de criză, atunci când apar cheltuieli imprevizibile.

2. Apelează la un credit online

Dacă ai nevoie urgentă de o sumă de bani, poți aplica pentru un credit online. Vorbim de o soluție eficientă pe termen scurt, care te va ajuta să treci cu bine peste momentele de impas financiar. De exemplu, un credit online avans salariu se obține în aceeași zi, doar cu buletinul și fluturașul de salariu, fără garanții, fără taxe și comisioane ascunse. Perioada de rambursare a sumei poate fi de până la 90 de zile, iar valoarea creditului se stabilește în funcție de venitul tău lunar. Nici măcar nu trebuie să te deplasezi de acasă. E suficient să dai un telefon sau să îți lași online datele și vei fi contactat în cel mai scurt timp. Creditele online sunt o variantă simplă și la îndemână de a rezolva o problemă financiară urgentă.

3. Creează-ți un fond de rezervă

Cu toții am auzit de expresia “bani pentru zile negre”, însă puțini o și aplică. Un fond de rezervă, adică o sumă de bani economisită la un moment dat, te poate ajuta cu cheltuielile neprevăzute. Deși pare greu să faci economii în zilele noastre, e bine ca atunci când totul merge ca pe roate, din salariul lunar să pui deoparte o sumă. În timp, ea îți poate acoperi nevoile financiare. Nu știi niciodată când trebuie să schimbi ceva în casă, când rămâi fără job sau, mai grav de atât, când apare o problemă medicală.

4. Nu-ți neglija sănătatea

Am pomenit de problemele de sănătate, care atunci când apar nu suportă niciun fel de amânare. Deși pare mai mult un sfat medical, a avea grijă de sănătate reprezintă deopotrivă și o recomandare financiară. Cu cât îți faci analizele la timp, controalele de rutină anual și mergi la medic ori de câte ori te supără ceva, cu atât vei reduce riscul de a te îmbolnăvi, respectiv de a fi nevoie să faci rost de bani pentru teste, tratamente sau spitalizare. Dacă bugetul îți permite, îți poți face chiar o asigurare medicală sau un abonament medical.

5. Fă-ți un plan cu cheltuieli previzibile anuale

La capitolul cheltuieli lunare totul este foarte limpede și știi că ai de plătit facturi, întreținere sau rate. Și atunci de ce nu ți-ai face și un plan cu cheltuieli previzibile anuale? De exemplu, o dată pe an plătești asigurarea obligatorie la mașină și revizia. Tot anual ai de achitat impozitul pe proprietăți. Dacă iei în calcul toate aceste cheltuieli și știi exact când apar, vei fi pregătit din timp pentru ele. În acest fel, orice altă cheltuială imprevizibilă va fi mai ușor de gestionat. Cu ești mai organizat, cu atât vei trece mai repede și fără stres major peste probleme financiare. Gestionează cheltuielile neprevăzute prin soluții eficiente, alese în avantajul tău și al familiei tale!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.