avans-salariu.ro IFN versus bancă. 5 diferențe majore între cele două tipuri de instituții financiare ce oferă credite

IFN versus bancă. 5 diferențe majore între cele două tipuri de instituții financiare ce oferă credite

Dacă ai nevoie de o sumă de bani și nu poți sau nu vrei să apelezi la familie și prieteni, poți alege între un împrumut bancar și un credit nebancar, acordat de un IFN (instituție financiară nebancară). Există diferențe semnificative între cele două tipuri de instituții, băncile și IFN-urile, începând de la procesul de aplicare și până la condițiile de rambursare și costurile asociate creditelor. Află care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de credit, astfel încât să iei decizii financiare informate și să alegi opțiunea potrivită nevoilor tale.

1. Creditul IFN se obține mai ușor

Obținerea unui credit nebancar implică mai puțină birocrație decât accesarea unui credit bancar tradițional. La Avans Salariu, poți obține un împrumut pe termen scurt doar în baza buletinului și a fluturașului de salariu. Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular online de solicitare de credit sau să ai o conversație la telefon sau pe Whatsapp cu unul dintre consultanții noștri. 

2. Creditul IFN poate fi accesat de persoane cu istoric negativ

Creditele acordate de instituțiile financiare nebancare (IFN-uri) pot fi accesate și de către debitorii cu istoric negativ de creditare. Avantajul vine din faptul că IFN-urile au criterii de eligibilitate mai flexibile decât băncile, acest lucru permițându-le să acorde împrumuturi și persoanelor cu scoruri de credit scăzute sau care sunt înregistrate în Biroul de Credit. În unele cazuri, IFN-urile pot fi dispuse să acorde credite fără a solicita o verificare a istoricului de credit sau fără a lua în considerare datoriile anterioare. Totuși, dacă ai credit negativ și vrei să accesezi un credit nebancar este important să-ți evaluezi cu atenție capacitățile de rambursare înainte de a solicita un credit

3. Creditul IFN are o perioadă de rambursare mai scurtă

În general, IFN-urile oferă împrumuturi pe termen scurt, comparativ cu băncile. De exemplu, creditul avans până la salariu de la Avans Salariu are o perioadă de rambursare mai scurtă, de maximum 90 de zile. 

4. Creditul IFN se aprobă pe loc

Dacă ai nevoie de un împrumut rapid, atunci soluția la îndemână este creditul rapid IFN. Atât timp cât poți dovedi că ai un venit lunar stabil, fie el salariu sau pensie, creditul nebancar îți va fi aprobat pe loc, doar în baza buletinului și a fluturașului de salariu sau a talonului de pensie. Aprobarea creditelor bancare durează mai mult datorită procesului laborios de verificare.  

5. Creditul IFN este pentru sume mai mici

Dacă ai nevoie de împrumuturi pentru achiziții majore, precum o casă sau o mașină, și dacă ești eligibil pentru un astfel de împrumut, atunci ai nevoie de un împrumut bancar. Însă pentru nevoile urgente poți apela la un credit până la salariu pe termen scurt. La Avans Salariu poți obține pe loc un împrumut care se ridică până la jumătatea din salariu sau pensie. 

Așadar, băncile și IFN-urile au proceduri diferite de accesare și rambursare a creditelor. În funcție de necesitățile tale, poți alege între cele două instituții, respectiv între tipurile de credite disponibile. Pentru nevoile urgente, însă, IFN-ul Avans Salariu oferă împrumuturi rapide, în condiții financiare avantajoase, chiar și celor care au istoric negativ și figurează în Biroul de Credit, iar banii sunt virați în cont în doar 60 de minute de la aprobarea contractului. 

Articole asemănătoare