Termeni si condiții

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Birou Credite Rapide IFN SA, cu sediul in Bucuresti, Strada Constantin Caracas 47-51, bloc C1, parter, sector 1, CUI 43624458, denumita in continuare Avans Salariu, operator de date cu caracter personal inregistrat in Registrul Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Îmi dau consimtamantul expres ca Avans Salariu sa prelucreze datele mele cu caracter personal, specificate mai jos, in urmatoarele scopuri:

  • in scopul desfasurarii activitatii de creditare, Avans Salariu poate prelucra si stoca, pe toata durata raporturilor contractuale, cat si dupa incetarea acestor raporturi, pe toata durata activitatii companiei, datele dvs. cu caracter personal, inclusiv codul numeric personal, cetatenia, adresa, profesia, locul de munca, e-mail, numarul de telefon fix sau mobil, situatia familiala, economica si financiara, nivelul de educatie, venitul din gospodarie, sistemul de operare, obtinute in baza informatiilor furnizate, formularelor, declaratiilor si documentelor de orice fel depuse, redactate sau completate; Informatiile referitoare la plata folosind card de credit sau de debit pot fi, de asemenea, colectate.
  • in scopul desfasurarii activitatilor de reclama, marketing si publicitate Avans Salariu poate prelucra si stoca, pe toata durata raporturilor contractuale, datele personale, obtinute in baza formularelor, declaratiilor si documentelor de orice fel depuse, redactate sau completate, necesare pentru a va contacta cu scopul de a-si promova propriile servicii si produse.
  • Avans Salariu colecteaza si prelucreaza datele dumneavoastra personale pentru comunicari comerciale precum email, SMS sau comunicari prin posta. Va rugam sa aveti in vedere faptul ca daca optati sa primiti comunicari prin SMS se va aplica planul dumneavoastra tarifar aplicat de reteaua de telefonie mobila respectiva. De asemena, in cazul in care permiteti accesul la aceste informatii, Avans Salariu poate folosi datele dumneavoastra personale pentru comunicari comerciale pe alte website-uri, inclusiv retele sociale unde sunteti membru, prin corespondenta dintre activitatile si informatiile colectate pe website-urile noastre cu cele colectate pe website-uri terte (“Targeted Advertising”). Aceste comunicari comerciale va vor tine la curent cu cele mai noi stiri, evenimente, oferte speciale si promotii pentru produsele Avans Salariu care va intereseaza. În unele cazuri (precum aplicatii pe mobil sau programe de trimitere SMS), acestea pot include folosirea locatiei dumneavoastra exacta care ne permite sa va trimitem oferte si promotii specifice pentru locatia dumneavoastra. Va rugam sa aveti in vedere faptul ca puteti primi comunicari administrative din partea Avans Salariu precum confirmarea comenzilor, notificari referitoare la activitatile dumneavoastra din cont (confirmarea contului, schimbare de parola etc) si anunturi importante, chiar daca va dezabonati de la comunicari comerciale. De asemena, veti vedea anunturi publicitare generale pe website-urile Avans Salariu si in retelele sociale unde sunteti membru.
  • in scopuri statistice;
  • folosim, de asemenea, datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a dezvolta, livra si imbunatati produsele, serviciile, materialele si activitatea noastra de publicitate. Uneori, putem folosi datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a trimite comunicari importante, precum notificari cu privire la modificari ale termenilor si conditiile noastre generale precum si a politicilor noastre.  Putem utiliza, de asemenea, datele dumneavoastra cu caracter personal in scopuri interne, precum auditul, analiza de date si de cercetare pentru imbunatatirea produselor, a serviciilor si a legaturii cu clientii Avans Salariu. În unele cazuri, vom folosi informatii care nu pot identifica persoana pentru a imbunatati grafica si continutul site-ului nostru si pentru a spori unele dintre servicii, precum si experienta online a utilizatorului. Putem folosi informatiile in forma sintetica pentru a analiza utilizarea site-urile noastre si pentru a va furniza oferte pentru produse, programe si servicii;
  • pentru a va permite sa va exprimati interesul si aprecierea fata de serviciile si produsele furnizate de Avans Salariu (feedback) sau sa comunicati cu prietenii dumneavostra, de exemplu, prin selectarea butonului ”Like„ din pagina de facebook, sau sa raspundeti e-mailurilor, solicitarilor, etc.;
  • forumuri si alte activitati interactive.

Avans Salariu are dreptul, in aceleasi scopuri, de a transmite aceste date catre terte parti, cum ar fi Biroul de Credit, contractorilor nostri pentru furnizarea unor servicii externalizate de catre acestia din urma, precum procesarea platilor online, sau entitatilor care centralizeaza informatii privitoare la istoricul de credit ori au rol de supraveghere si control.

Datele cu caracter personal pot fi impartasite agentilor sau furnizorilor nostri de servicii, care opereaza pentru si in numele Avans Salariu, in legatura cu activitatea Avans Salariu sau care proceseaza informatii suplimentare in scopul colectarii acestora, si anume stocarea informatiilor de catre terti in baze de date securizate sau utilizarea acestora de a anunta castigatorii din concursuri si promotii ce ar putea fi organizate de Avans Salariu. Toti agentii si furnizorii nostri de servicii se angajeaza in scris, sa protejeze informatiile personale ale utilizatorilor nostri si sa le utilizeze doar in scopurile autorizate de noi. Avans Salariu poate impartasi informatii sintetizate despre utilizatorii sai si le poate asigura furnizorilor de servicii in scopuri de cercetare. Aceste informatii sintetizate nu identifica persoana si nu permit contactul personal cu dvs.

Unele dintre aceste parti terte pot fi localizate in afara tarii in care ati accesat acest site. De exemplu, furnizorii de serviciu de gazduire pentru site-uri se afla in Statele Unite si Uniunea Europeana. Aceste parti terte si angajatii lor pot intra in contact cu informatiile dumneavoastra personale. Orice astfel de terta parte trebuie sa prevada, in orice moment aceleasi niveluri de securitate pentru informatiile dumneavoastra personale precum Avans Salariu.

1. Informatii despre retelele de socializare

Aceste informatii se refera la orice date personale care sunt parte din profilul dumneavoastra creat pe o retea de socializare terta (precum Facebook, Google+, etc) si careia ii permiteti sa imparta aceste date personale cu Avans Salariu. Datele personale se refera, de exemplu, la informatii de baza din cont (nume, adresa de e-mail, gen, data nasterii, orasul, poza de profil, ID-ul, lista de prieteni etc) si alte informatii aditionale si activitati pe care reteaua de socializare terta le poate divulga catre alte aplicatii. De exemplu, putem vedea informatii complete sau partiale din profilul dumneavoastra din reteaua de socializare de fiecare data cand descarcati sau interactionati cu o aplicatie Avans Salariu pe o retea de socializare precum Facebook sau de fiecare data cand folositi o optiune de socializare integrata intr-un website Avans Salariu (precum Conectati-va cu Facebook sau ”Like„). Daca doriti sa aflati mai multe despre modul in care Avans Salariu (sau alte aplicatii externe) poate afla datele dumneavoastra personale dintr-o retea de socializare terta, va rugam accesati website-ul retelei respective de socializare. Astfel, intelegeti modul in care datele dumneavoastra personale, dintr-o retea de socializare, pot fi folosite in scopuri publicitare.

Pe paginile noastre web sunt folosite social-plugin-uri de la Facebook. În acest sens utilizam butonul Like. Acesta este un serviciu al companiei Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 SUA). Cand utilizati una dintre paginile noastre web care contine un astfel de plugin, acesta nu realizeaza nicio legatura cu aceasta companie. Conexiunea este realizata exclusiv in urma acordului dumneavoastra explicit, care va este solicitat dupa ce faceti click pe un buton corespunzator.

Dumneavoastra aveti dreptul sa refuzati de indata sau sa solicitati ulterior, fara nici o justificare, in mod gratuit, in scris, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, ca datele dvs. cu caracter personal sa nu fie prelucrate de catre Avans Salariu dupa incetarea raporturilor contractuale cu aceasta, in scop de reclama, marketing si publicitate si/sau desfasurarii activitatii financiar-bancare sau sa nu fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop. Dumneavoastra, in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 privind drepturile persoanei ale caror date personale sunt prelucrate, aveti urmatoarele drepturi:

  • Dreptul de acces la date: dreptul de a obtine, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele in legatura cu aceasta sunt sau nu sunt prelucrate de un operator.
  • Dreptul de interventie: dreptul de a obtine, la cerere si in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea, stergerea sau transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte.
  • Dreptul de opozitie: de a va opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia dumneavoastra particulara, ca datele care va vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare.

În acest sens, drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal pot fi exercitate conform legii, prin transmiterea unei cereri catre Avans Salariu, cu sediul in loc. Draghici, comuna Mihaeşti, Nr. 106, CAMERA 3, Judet Argeş, intocmita in forma scrisa, datata si semnata, in care se vor mentiona datele asupra carora se solicita interventia, motivul justificat si modul de interventie. Cererii i se va atasa o fotocopie lizibila a actului dumneavoastra de identitate. Daca unele din datele despre Dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil. Conform legii 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, Avans Salariu are obligatia de a pastra datele dvs. de identificare timp de 5 ani. Accesarea site-ului nostru (https://www.avans-salariu.ro) in continuare si completarea formularului de aplicare echivaleaza cu acceptul dumneavoastra asupra procesarii datelor cu caracter personal in scopurile mai sus prezentate.

2. Cookies

În mod automat site-ul nostru stocheaza informatii de tip cookie. Un “cookie” inregistreaza informatii relative la navigarea dumneavoastra pe site (pagini vizitate, data si ora de vizitare). Aceste informatii sunt colectate doar in scopul imbunatatirii serviciilor pe care vi le oferim. Fiecare browser accepta implicit “cookies”. Daca nu doriti sa acceptati utilizarea de Cookie-uri, puteti sa schimbati configuratia browserului Dvs. sa nu accepte Cookie-uri.

Cand vizitati site-urile si serviciile Avans Salariu, putem colecta informatii despre software-ul si tehnologia pe care o utilizati. De exemplu, atunci cand vizitati unul dintre site-urile noastre, vom pastra adresa dvs. de IP, in scopul de a sti unde sa trimitem informatiile pe care le-ati solicitat. Adresa dvs. de IP este adesea asociata cu locatia dumneavostra fizica, cu furnizorul dvs. de Internet, locul de munca, scoala, etc. Urmatoarele informatii sunt stocate atunci cand vizitati site-urile noastre: Adresele IP, tipul sistemului de operare, timpul si durata vizitei dvs., paginile pe care le-ati vizualizat si tipul dvs de browser.

În nici un caz nu asociem informatiile pe care le pastram cu alte informatii, care pot duce la aflarea identitatii dumneavoastra. Am putea analiza informatiile de pe serverele noastre pentru a imbunatati site-urile si pentru a personaliza fiecare dintre ele conform cu necesitatile utilizatorilor nostri. Cand vizitati unul dintre site-urile noastre sau cand folositi unul din serviciile noastre, putem plasa un fisier text, de asemenea, cunoscut sub denumirea de cookie in directorul browser-ului dvs., pe hard-drive-ul computerului dvs. Cookies sunt informatii pe care site-ul le trimite computer-ului dvs. atunci cand vizualizati site-ul. Aceasta informatie permite site-ului sa-si aminteasca informatii importante cu privire la preferintele dumneavoastra si sa va imbunatateasca experienta pe site.

Putem folosi, de asemenea, cookies pentru a contoriza numarul total de vizite pe un anumit serviciu sau site. Putem folosi aceste informatii in forma sintetizata pentru a afla ce le place utilizatorilor nostri si cum sa ne facem site-urile mai bune si mai convenabile pentru dvs. Puteti alege sa fiti notificat de fiecare data cand un site trimite un cookie catre calculatorul dumneavoastra sau puteti alege sa dezactivati toate cookies. Puteti face acest lucru, in setarile browser-ului dumneavoastra. Fiecare browser este diferit, trebuie sa cautati in meniul AJUTOR al browser-ului pentru a gasi modalitatea corespunzatoare de modificare a acestor setari. Daca dezactivati complet cookies, nu veti avea acces la multe caracteristici, care fac sederea dvs. eficienta pe site-urile noastre. Unele servicii este posibil sa nu functioneze corespunzator.

Site-urile noastre si unele din serviciile noastre pot utiliza, de asemenea, fragmente de cod, cunoscute sub numele de “web beacons” sau “fisiere GIF transparente” pentru a colecta date sintetizate, precum numarul de vizualizari ale paginii, numarul de oferte promotionale vizualizate, etc”.

3. Detalii despre contractul de credit

Nu exista comisioane de acordare împrumut(cu conditia respectarii scadentelor), comisioane de administrare împrumut(cu conditia respectarii scadentelor), comisioane de plata in numerar sau transfer bancar, rata dobanzii este fixa;

Data la care Împrumutul va fi pus la dispoziţia Împrumutatului reprezintă „Data Imprumutului”. In cazul platii in numerar, se considera Data Imprumutului ca fiind data dispozitiei de plata, iar in cazul platii prin transfer bancar, se considera Data Imprumutului ca fiind data de pe ordinul de plata prin care Imprumutatorul a virat imprumutul. In cazul contractelor care nu se semneaza la sediu, Avans Salariu se obliga ca in maxim 24 de ore de la primirea contractului si documentelor solicitate si semnate de catre Imprumutat sa efectueze virarea imprumutului in contul specificat de catre Imprumutat. Imprumutatul este de acord ca Imprumutatorul sa schimbe data scadentelor din scadentarul de plati pentru fiecare luna, in cazul contractelor cu durata mai mare de 30 zile, actualizand-o cu data la care s-a virat imprumutul in contul mentionat de catre Imprumutat;

Imprumutatul declara ca au luat la cunostinta, s-au discutat si negociat toate aspectele financiare ale prezentului contract de împrumut, perioada de împrumut, bun gajat, dobanda, suma imprumutata, penalitati, rambursare anticipata samd, toate acestea fiind stipulate in contractul de imprumut;

În măsura în care Împrumutatul nu restituie catre Avans Salariu contravaloarea integrală a Împrumutului şi cea a dobanzii/ratei lunare aferente, acesta datorează penalităţi de întârziere în cuantum de pana la 1% / zi, respectiv 365%/an, din valoarea sumei imprumutate scadente;

In cazul contractelor cu durata mai mare de 30 de zile, Imprumutatul poate rambursa anticipat Imprumutul la valoarea lui actualizata la data in care se doreste rambursarea anticipata fara sa plateasca un comision in acest sens cu conditia platii ratei din luna in curs si daca Imprumutatul nu inregistreaza alte sume restante fata de Imprumutator sau incalcari ale clauzelor contractuale.

In conditiile in care Imprumutatul opteaza pentru rambursare anticipata prin transfer bancar este obligatoriu sa mentioneze la detaliile platii „rambursare anticipata”, in caz contrar sumele platite fiind alocate ca plati in avans ale ratei/ratelor lunare.

Pentru recuperarea sumelor datorate de catre Imprumutat, Avans Salariu poate apela la societati specializate de recuperare a creantelor, toate costurile care rezulta in acest sens fiind suportate de catre Imprumutat. Avans Salariu va pune la dispozitia societatilor de recuperare a creantelor, societatilor de analiza financiara (460 lei lunar), precum si a altor societati carora Avans Salariu externalizeaza serviciile in vederea recuperarii debitelor, dosarul de împrumut cu toate informatiile relevante pentru recuperarea sumelor datorate de catre Imprumutat. Totodata, in caz de nerespectare a obligatiilor de natura financiara izvorate din prezentul contract, in sarcina Imprumutatului cad toate cheltuielile de executare silita, inscrierile/radierile in AEGRM, cheltuieli de notificare in forma scrisa in cuantum de 150 lei/notificare expediata pe numele partilor din contract, cheltuiala in valoare de 850 lei reprezentand costul de trimitere al dosarului catre societatile de analiza financiar si recuperare creante, precum si cheltuielile cu persoanele mandatate de catre Avans Salariu in vederea demersurilor juridice, logistice, financiare, dar nelimitandu-se la acestea, aferente procesului de recuperare a creantelor;

Contractul încetează prin oricare din următoarele metode:

De plin drept, fără nicio notificare prealabilă şi fără intervenţia instanţelor, în cazul în care Împrumutatul nu restituie împrumutul şi orice alte sume datorate în termen de 1 zi de la data expirării Duratei Contractului (pact comisoriu), in cazul in care Imprumutatorul doreste sa invoce aceasta clauza;

Prin ajungerea lui la termen, dacă toate obligaţiile de plată au fost respectate de către Împrumutat;

Prin reziliere unilaterală de către Avans Salariu, pentru nerespectarea de către Împrumutat a oricarei obligaţii/ declaratii neadevarate care ii revin din prezentul contract de imprumut. În această situaţie, Avans Salariu va notifica Împrumutatul cu privire la nerespectarea obligaţiei sau a declaratiei neadevarate, dacă acesta din urmă nu îşi îndeplineşte obligaţia în termenul indicat în notificare, atunci contractul va fi considerat scadent anticipat, contractul încetând de drept de la data notificarii de plata nerespectata de catre Imprumutat, conform art. 1552 Cod Civil. In acest caz, al nerespectarii de catre Imprumutat al oricarei obligatii contractuale, Avans Salariu va declara scadenta anticipata a contractului, Imprumutatul avand obligatia de a achita Avans Salariu toate sumele datorate catre acesta (suma imprumutata datorata la momentul declararii scadentei anticipate, dobanda aferenta, penalitati, precum si alte cheltuieli ocazionate de neplata la timp a sumelor datorate, inclusiv cheltuieli de executare silita, cheltuieli efectuate de societatile de recuperare creante, avocati, dar nelimitandu-se la acestea);

In cazul aparitiei unor situatii de orice natura care pot schimba costurile, conditiile financiare, cadrul legislativ de desfasurare a prezentului contract etc, atat Avans Salariu, cat si Imprumutatul, pot solicita scadentarea anticipata a contractului, fiind obligati sa respecte si sa-si indeplineasca toate obligatiile de natura financiara sau de alt fel nascute din prezentul contract si anterioare cererii de scadentare anticipata.

In cazul demararii procedurii de insolventa a Împrumutatului.

4. Copyright

Avans Salariu detine drepturile legale privind grafica, forma, modalitatea de prezentare, precum si intreg continutul site-ului https://www.avans-salariu.ro precum si a oricaror materiale de prezentare tiparite sau transmise electronic. Acestea sunt protejate de legislatia drepturilor de autor in vigoare.

5. Clauze finale

Utilizarea acestui site nu garanteaza obtinerea unui imprumut. Orice cerere de imprumut primita prin intermediul acestui site va fi supusa unui proces de aprobare. Sunt de acord cu faptul ca Avans Salariu. poate refuza cererea mea de credit fara a-mi explica motivul refuzului. Nerespectarea termenilor contractuali, frauda sau orice comportament care aduce prejudicii Avans Salariu pot duce la suspendarea accesului tau la serviciile oferite de acest site.