avans-salariu.ro Cum să-ți gestionezi eficient banii în fiecare lună, de la un salariu la altul

Cum să-ți gestionezi eficient banii în fiecare lună, de la un salariu la altul

În contextul instabilității economice, a ratei inflației tot mai mari și a scumpirilor din ultima perioadă, gestionarea banilor pare să devină tot mai dificilă. Atunci când vine ziua de salariu începe și împărțirea lui. O sumă merge către chirie sau rata la casă, încă o parte la întreținere, facturi și alte plăți lunare, la care se adaugă și celelalte nevoi, precum mâncare și transport. Iar banii rămași după acoperirea acestor cheltuieli ar trebui să fie destinați dorințelor, micilor plăceri, dar și unui cont de economii.

Atunci când nu-ți ajung banii de la o lună la alta apar grijile financiare și stresul. Acum îi ai, iar în secunda doi îți vezi portofelul sau contul gol. Ca să reușești să-ți gestionezi bugetul în mod eficient este important să-ți faci un plan, mai multe calcule și să cunoști câteva strategii menite să te ajute. Venim către tine cu câteva sfaturi în acest sens.

Avantajele unui buget personal

Să ai un buget personal înseamnă să fii pregătit pentru orice, inclusiv să faci față unor cheltuieli neprevăzute. Orice persoană ar trebui să aibă un cont de economii, acei bani la care apelează doar în caz de urgență. Dacă salariul tău nu-ți permite totuși să pui prea des bani deoparte, atunci trebuie să înveți să-ți gestionezi banii în mod inteligent.

Metode de gestionare eficientă a banilor

Așa cum spunea, pentru o gestionare a banilor eficientă este important să ții o evidență a veniturilor și a cheltuielilor.

Fă-ți o listă în care să treci salariul (sau salariile, în cazul în care gestionați banii în familie, adică aveți bugetul la comun), apoi plățile planificate: rate, chirie, întreținere, facturi. E important să-ți ții socoteala banilor.

Evită risipa de orice fel. Iar cele mai comune exemple sunt date de mâncarea cumpărată în exces care ajunge la gunoi, apa care curge în neștire la baie sau la bucătărie sau becurile uitate aprinse în încăperile din casa ta. Aceste obiceiuri cresc cheltuielile lunare, iar soluția este să fii conștient de ele și să încerci să le schimbi. Pe termen lung, asta se va vedea în contul său în portofelul tău.

Economisește cât de mult poți. Pune deoparte orice sumă de bani, oricât de mică ar fi. În timp, aceste economii îți vor fi de folos, mai ales când te vei confrunta cu cheltuieli imprevizibile.

Ce cheltuieli să iei în calcul

Pe lângă cele lunare, ia și calcul și plățile periodice pe care știi că trebuie să le faci, cum ar fi asigurarea obligatorie la mașină, controale și analize la anumite intervale de timp, tabăra de vară a copilului tău și exemplele pot continua, în funcție de fiecare persoană și familie în parte. Pe lângă acestea, este esențial să fii pregătit din punct de vedere financiar și pentru orice cheltuială neprevăzută, care poate să apară în orice moment. Ce faci dacă ți se strică frigiderul sau mașina de spălat? Ai nevoie de bani să le înlocuiești. Sau cum procedezi dacă apare o urgență medicală în familia ta? Problemele de sănătate nu pot fi amânate sub nicio formă din cauza banilor, așa ca e bine să îți fii pregătit și pentru situații imprevizibile. Dacă totuși nu dispui de banii necesari pe moment, apelează la un credit online în funcție de salariu, pe termen scurt și în condiții avantajoase.

Sfaturi utile pentru a gestiona eficient banii

Aplicații pentru gestionarea banilor. O aplicație pe telefonul tău mobil te va ajuta să-ți ții evidența cheltuielilor lunare. Altfel spus, vei vedea la final de lună pe ce s-a dus efectiv salariul tău. Și vei începe să tai de pe listă în cunoștință de cauză. De exemplu, îți faci abonament la sală, dar te duci când îți aduci aminte sau deloc? Iată o cheltuială inutilă! Bonurile de la supermarket sunt de valori destul de mari, iar tu știi că obișnuiești să arunci des alimente? Data viitoare vei fi mai cumpătat la cumpărături. Iar exemplele pot continua.

Adoptă strategia 20-50-30 pentru gestionarea banilor. Atunci când iei salariu, împarte-l după cum urmează: 20% economii, 50% nevoi imediate (chirii, rate, facturi, cumpărături necesare, transport), 30% dorințe, timp liber, haine, ieșiri în oraș, etc Iar în cazul în care ai nevoie de un împrumut rapid, pe care să îl achiți apoi în rate fixe, solicită un credit online rapid. La Avans Salariu, îți oferim până la jumătate din venitul tău lunar, în condiții avantajoase, pe o perioadă de rambursare de cel mult 90 de zile.

Articole asemănătoare