Cum să rambursezi un credit online mai rapid și să economisești bani? Iată tot ce trebuie să știi despre plata anticipată

Un credit online reprezintă modalitatea cea mai la îndemână pentru a-ți putea rezolva problemele financiare. Ori de câte ori apare o cheltuială pe care n-o aveai în plan sau vrei să faci o achiziție, te întrebi cum să gestionezi mai eficient bugetul, astfel încât să nu ajungi în situația de a rămâne fără bani. Pentru sprijin financiar, poți apela cu încredere la un împrumut nebancar rapid. Acest lucru înseamnă că îți vei putea achita plățile restante, poți cumpăra produsele sau serviciile de care ai nevoie, iar ulterior vei rambursa creditul online în rate, într-un interval de timp stabilit în contractul de creditare. 

Varianta de a accesa un credit online este una avantajoasă, mai ales că îl poți achita și în avans, fără să plătești nimic în plus. Prin rambursarea anticipată poți să economisești și bani, căci costul total al creditului IFN scade pe măsură ce-l achiți mai rapid. 

În acest material îți oferim toate informațiile de care ai nevoie, astfel încât să beneficiezi de opțiuni și mai avantajoase pentru rambursarea creditului tău online. 

Cum să-ți stabilești un buget și să îți planifici plățile pentru a-ți rambursa creditul online mai rapid

În fiecare lună dispui de un anumit buget, adică salariul personal sau al întregii familii, dacă este cazul. Știi deja ce plăți lunare ai de făcut: chirie sau alte rate, întreținere, facturi la gaze, curent, telefon și altele.

Îți recomandăm să apelezi la strategia 20-50-30 pentru gestionarea banilor. Ce înseamnă acest lucru? Că vei putea să-ți optimizezi cheltuielile și să ai o evidență lunară concretă asupra lor. În mâna ta va sta decizia de a-ți împărți venitul, astfel încât să aloci bani pentru fiecare necesitate în parte, iar asta va include și un fond de economii. 

Strategii pentru a-ți plăti mai întâi datoriile cu dobânzi mari și a economisi bani în proces

Îți vom explica felul în care funcționează metoda 20-50-30, care presupune să-ți împarți venitul pe care-l înregistrezi în fiecare lună în trei piloni diferiți:

  • 20% vor merge direct în contul de economii
  • 50% îi vei aloca pentru nevoile tale imediate – ce pot fi rate, chirie, facturi, cheltuieli de transport, alimente),
  • 30% va fi buget pentru petrecerea timpului liber, ieșiri în oraș, achiziționarea de haine, cosmetice etc. 

Cu ajutorul acestei strategii de gestionare a bugetului, îți vei putea contoriza și planifica plățile, vei ști exact pe ce se duc banii și din partea de economii vei putea să-ți achiți mai rapid creditul online, adică să-l plătești în avans. 

La un credit online, dobânda se calculează în funcție de suma împrumutată, dar și de perioada de rambursare. Cu cât cele două sunt mai mari, cu atât costul total al creditului crește. Pentru a economisi bani în procesul de rambursare a împrumutului tău, este recomandat ca lunar, să adaugi la rata fixă pe care o ai de plătit încă o sumă economisită prin strategia prezentată mai sus. 

Opțiuni pentru refinanțarea creditului online pentru a reduce rata dobânzii și perioada de rambursare

Ca să înțelegi exact despre ce este vorba: dacă într-o lună, pe lângă rata stabilită prin contractul de creditare, achiți o sumă în plus, aceasta se va scădea din valoarea totală a creditului. În timp, suma rămasă de plată din împrumutul tău va fi mai mică și vei putea fie să-l achiți mai repede, fie să-ți diminuezi dobânda, respectiv rata. 

La toate creditele nebancare online luate de la Avans Salariu, comisionul de rambursare anticipată este zero. Acest lucru înseamnă că poți achita oricând împrumutul, mai devreme de perioada menționată în contract, fără să plătești nimic în plus.

Cum să-ți gestionezi banii și să eviți încălcarea termenilor de rambursare

Rata lunara a unui credit se achită până la o anumită dată a lunii, așa numita dată scadentă. După depășirea acesteia, se percep diverse penalități, conform clauzelor contractuale care ți-au fost explicate în mod transparent atunci când ai solicitat împrumutul. Cel mai important este să eviți încălcarea termenilor de rambursare și să-ți achiți ratele la timp. Iar asta o vei face doar prin gestionarea inteligentă a banilor tăi. Pe lângă cheltuielile lunare, există și plăți periodice pe care trebuie să le faci: revizia la mașină, plata impozitului pentru locuință sau orice alt exemplu de acest fel. Nu le neglija! 

Fii pregătit din timp pentru a face față cheltuielilor. Evită să ajungi în situația de a întârzia cu plata ratei pentru că ai avut de achitat asigurarea obligatorie la mașină. Cum? Gestionându-ți inteligent bugetul sau apelând la un credit rapid de la Avans – Salariu

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.